Discurso Mig Any
Arriba - Dalt ] Proclamación ] Teatro Marzo 2003 ] [ Discurso Mig Any ]

 

“Filà Mascarats”, Autoritats, càrrecs ixents i entrants, Moros, Cristians, amics i visitants del nostre poble, Familia Juan i Familia Ortolà, BONA NIT A TOTS.

Quan l'any 1.984, la meua dona i jo varem ingresar en esta gran familia Festera, que es l’Associació i en especial en la nostra Filà, “LA FILÀ MASCARATS”, no se’ns podia passar mai pel cap, que un dia poguérem ostentar els carrecs mes representatius de la Festa, com son el de Capità i Favorita.

Per aixó agraïm a tots i cada u dels membres de la nostra Filà el gran suport i confiança que ens estan prestant, ja que és, crec, el máxim Honor poder representar en estes festes de Moros i Cristians, a la Filà Mascarats i a tot el Bandol Moro ¿i perque no?, a totes les filaes, sobretot enguany, en el que la nostra Filà a més d’ostentar la Capitania, celebra el seu 25 Aniversari.

És per aixó que des d’ací, volguera expresar la meua més profunda admiració a tots els meus predecessors, especialment als de la meua Filà, ells son: SEBASTIÀ MESTRE, JAIME PASTOR, MANOLO ROLDÁN I FERNANDO PASTOR.

Foc en Ifac, Moros en la Costa, eixe va ser el crit que es va escoltar a Calp l'any 1.744, quan els Moros intentaven conquistar de nou Calp.

No hem d'oblidar mai que el nostre País va estar habitat durant 900 anys per la cultura Musulmana i que molts de nosaltres descendim d'ells, així, com moltes de les nostres costums i tradicions, per tant, des d'ací faig una crida a tots, perquè sapiem entendre a totes les persones que per diversos motius hui venen a les nostres terres, però no per a invadir-nos, ni per a conquistar-nos, sinó per a buscar treball i prosperitat i ser un més com nosaltres.

Volguera des d’ací donar la meua mes sincera enhorabona a la Filà Marins Corsaris, en especial al seu Capità i Primera Dama, Pepe i Joaquina, que disfruten al màxim d’esta, la seua Capitania i fer-los saber que tant en el nom de la meua Filà, com en el de la meua dona i el meu propi, podrán comptar amb tots nosaltres per a tot alló que necessiten.

No volguera despedir-me sense abans convidar a tot el poble de Calp, i de manera molt especial a totes aquelles persones, que un dia foren Mascarats i que de segur, d’alguna manera ho seguixen sent en el seu interior, que ens acompanyen en estes Festes, ¿i per que no?, potser plantejar-se el tornar-ho a ser, ja que nosaltres som conscients que sense la seua contribució, esta Filà, hui no podria celebrar el seu 25 aniversari.


I per ultim vull dir-vos que hui amb este acte de presentació de Càrrecs, al meu entendre, el mes important, donen començament les Festes de Moros i Cristians 2.003 amb l'estrèpit dels Trabucs, coets, llums i musica, eixa musica sense la qual no es pot entendre esta Festa.

¡¡CALPINS!!

Que ho disfrutem tots.

Visca el Satíssim Crist de la Suor

Visca Calp.