L'ermita Sant Joan 280 Aniversari
Arriba - Dalt ] L'ermita Sant Joan ] L'ermita Sant Joan hui ] [ L'ermita Sant Joan 280 Aniversari ] La Creu de la Cometa ] Abu-S-Salt-Umayya ] 22/06/2001 1 ] 22/06/2001 2 ]

 

Amb motiu del seu 280 Aniversari la nostra ermita ha sofres, possiblement, les transformacions més importants de tota la seva historia. En aquest any començaren les recollides de almoines i col·laboracions a fi de poder adquirir per l'any 1.998 el següent mobiliari.

Dos lluminàries.

Una estora central

Ni que dir te que amb aquestes noves adquisicions la nostra ermita es veu consolidada com un centre religiós de primer ordre dins del poble de Calp i ve a ser una gran mostra d'estima que els naturals del lloc de la Cometa mai podran oblidar.

L'idea de dotar-la amb dos impressionants lluminàries i donar-li al fi, dues-cents anys després, d'una il·luminació elèctrica ocorregué a càrrec de N'Hortènsia Romero que com a cap d'una colla de dones representant a les dames infantils de Calp de l'any 1.985 varen fer les aportacions corresponents per finançar-les.

Aquest fet és detallat al full vuitè de 'Llibre de la memòria de les cases de Torrat'...

Full vuitè24 de juny de 1.998

A l'ermita de Sant Joan

Avui, 24 de juny de 1.998, en l'any 281 des de la construcció de la nostra ermita de Sant Joan de la Cometa te lloc la inauguració i benedicció de les dues lluminàries que avui podem gaudir.

Les lluminàries que avui encetem han segut un vell anhel de la senyora N’Hortènsia Romero que amb la col·laboració i finançament de les següents persones han pogut portar a terme la seva realització. Mares de les dames infantils de la comissió de festes de Calp de l'any 1998.

Ana Santacreu
Antonia Ribes
Vicente Pascual
Melchi Poquet
Pepita Zaragoza
Paqui Ferrer
Festeres de la Comissió de Festes de Calp de l'any 1.985.
Joaquina Mauri (Festera i mare de la regina infantil)
Pamela Iris Palmer
Pepa González
Hortènsia Romero.

El disseny ha corregut a càrrec de N’Elies Urbez i la seva manufacturia a càrrec del ferrer local en José Vives als qui deixem constància de l'agraïment de tota la gent de la Cometa.

Donem fe:
Elies Úrbez - José Vives - Hortènsia Romero- José Banyuls - Fco. Xavier Morató. (Dissenyador, Ferrer, direcció, Alcalde de la Cometa i Alcalde de Calp)
La Cometa, 24 de juny de 1.998

La inauguració d'aquestes lluminàries suposà una gran esdeveniment social i l'ermita va rebre durant aquestes dates una afluència molt important de gent que va alabar l'excel·lent treball realitzar tant pel dissenyador com el ferrer que havien dut a terme la tasca.

lluminar1.jpg (7033 bytes)

Una de les dues lluminaries amb l'altar i l'altaret a lèsquerra de l'imatge

L'ermita i les dues lluminàries

Lluminària de l'altar

Com a testimoni d'aquesta obra la gent de la Cometa realitzà un cartell - diploma on consta aquesta donació i que fou situat a una ala de l'ermita com a testimoni al seus visitants.

Una altra incorporació va ser l'adquisició d'una catifa central per l'ermita.

"La catifa"

L'altre esdeveniment social important va se la inauguració i benedicció de la catifa central de l'ermita de Sant Joan de la Cometa. Aquesta segona gran donació va ser una iniciativa de En Joan Cabrera Agulló que va dur a terme amb l'ajuda de molt altra gent del poble de Calp.

Aquest fet va quedar enregistrat al nostre, abans citat, "Llibre de la memòria de les cases de Torrat" al seu setè full.

Full setè24 de juny de 1.998

A l'ermita de Sant Joan

Avui, 24 de juny de 1.998, en l'any 281 des de la construcció de la nostra ermita de Sant Joan de la Cometa te lloc la inauguració i benedicció de la catifa del corredor central.

De color roig amb motius religiosos i amb un metre d'amplària i deu de llargària que avui podem contemplar per primera vegada ha seguit una iniciativa de En Joan Cabrera i Agulló amb la col·laboració de les següents persones del nostre poble.

Bernat Banyuls i Sala
Antonio Tur Pineda
Pepa tur Sala
Glòria Poquet Tur
José Bertomeu Morató
Maria Sala Sala
Antonio Tur Ferrer
Josefa Banyuls Moragues
Trinidad Ferrer Femenia

En agraïment a totes elles tenim l'orgull d'alçar la present acta per a que conste i done fe a qui el destí es porte aquesta ermita, aquest llibre, aquesta terra de la Cometa.

Donem fe....

José Banyuls - Juan Cabrera - Fco. Javier Morató
(Alcalde de la Cometa, promotor i alcalde de Calp)

La Cometa, 24 de juny de 1.998

I malauradament sols disposem d'aquest incompletes fotografies que no donen fe del seu valor artístic, però que ací teniu per fer-vos una mica l'idea.

catifa1.jpg (3507 bytes)

catifa2.jpg (4805 bytes)

Treballs d'instal·lació

Darrers detalls

Bernat Banyuls i Sala

Página :   1   2   3   4   5   6   7

[ Anterior ]      [ Próxima ]