La Cometa
Arriba - Dalt ] Baños de la Reina ] Salinas de Calpe ] [ La Cometa ] Molí del Morelló ] Castell de Calp ] La Casa Nova ] El Pou Salat ] Ermita San Salvador ] Història ]

 

Arriba - Dalt
L'ermita Sant Joan
L'ermita Sant Joan hui
L'ermita Sant Joan 280 Aniversari
La Creu de la Cometa
Abu-S-Salt-Umayya
22/06/2001 1
22/06/2001 2

Fiestas y Eventos

Costa Blanca

Dinero y Seguros

Directorio de Empresas

Director Financiero

Consultas Abogados

Asesorías y Gestorías

Directorio ABC

 

La Cometa ó Les Cases de Torrat. 

Has arribat amic al punt on trobaràs la darrere història del lloc anomenat de LA COMETA.

Més pròpiament: LES CASES DE TORRAT.

Aquest lloc pot ser (de segur) el paratge més menut e insignificant que hi trobaràs arreu del món cibernètic... tan menut que ni tan sols és, ni ha segut mai, poble. Però tal vegada per això es mereix un lloc a la història. Potser no la història gran, però si la història menuda. Aqueixa història que fan, o han fet, personatges tan menuts com tu mateix o els teus avantpassats. A ells pels qui cap història els ha de parlar, dedique aquest treball que encete.

Abans de tot, és força normal que us pressent-te on és el lloc de La Cometa, ja que si diguera que hi som junt a un poble anomenat Calp, en la Marina Alta al País Valencià, és prou segur que molts de vosaltres es quedaríeu igual... Bé, podíem començar situant-nos a la Via Làctia on hi trobareu prop del l'estrella Sol un planeta més bé menut que anomenem Terra... En aquest planeta, fàcilment reconegut pel seu color blau, hi trobareu dues parts prou diferents... una blava que és l'aigua i altra més obscura que hi és terra... 

Prop del seu meridià trobareu un tros de terra en forma de península que anomenem Península Ibèrica i si us situeu, deixant la part de la mar cap a baix, podreu trobar un tros de terra que fita amb el mar anomenat Mediterrani. (Pot ser que aquest mar no siga tot el blau que caldria però el motiu es queda fora d'aquesta presentació).

Aquesta franja de terra situada entre la part nord i sud que l'anomenem País Valencià és, lògicament, el meu País i el dels protagonistes de la nostra història.

Si canvieu a un mapa polític trobareu que el meu País està dividit (desgraciadament) en tres parts. En la de baix... en la de més al sud i vora mar n'hi ha un istme conegut amb el nom de Penyal d'Ifac. En aquest lloc, i a pocs metres d'ell, hi trobem un paratge que s'ha mantingut sense canvis pràcticament des de la seva fundació ja fa prop de cinc-cents anys. És, com no!, el lloc de les Cases de Torrat. El lloc de la nostra història.

Bernat Banyuls i Sala

Página :   1   2   3   4   5   6   7

[ Arriba ]     [ Próxima ]