Els nostres xiquets
Arriba - Dalt ] Berberiscos ] Carta del CapitÓ ] Abanderada Associaciˇ ] Saluda del Cap ] Junta Berberiscos 2000 ] Esquadra Barbaresca ] Junta Barbaresca 2000 ] President Associaciˇ ] CapitÓ 1981 ] CÓrrecs FilÓ ] CapitÓ 1987 ] Caps de FilÓ ] CapitÓ 1994 ] Abanderados FilÓ ] Abanderada FilÓ ] Vino de Bandera ] [ Els nostres xiquets ] Fotos FilÓ 1 ] Fotos FilÓ 2 ] Fotos FilÓ 3 ] Nuestra Historia ] Razˇn en la Fiesta ] Comportament Fester ] L'angoixa ] Miembros FilÓ ] Miembros Barbaresca ] Juveniles e Infantiles ] Himne Fester ]

 

Arriba - Dalt

Fiestas y Eventos

Costa Blanca

Dinero y Seguros

Directorio de Empresas

Director Financiero

Consultas Abogados

AsesorÝas y GestorÝas

Directorio ABC

 

Els nostres xiquets

En aquest article voldria refrescar la mem˛ria de tots nosaltres, recordant els anys en que a la kÓbila tenÝem un muntˇ de xiquets i de xiquetes (mÚs de 40 de totes les edats), sobretot a l'hora de les menjades. All˛ pareixia una escola.
QuÓntes bregues entre ells i quÓntes anŔcdotes podrÝem contar, com per exemple tirar-se globus d'aigua i coets uns als altres i tambÚ a alguna casa del ve´nat.
Foto: Jaime Ortolß
Un any estÓvem en el repartiment de la pˇlvora i en el carrer en va caure una mica, els xiquets que estaven presents van cremar la pˇlvora en un encenedor i li va sofrimar la pell de la cara a Enric; grÓcies a DÚu, tot va quedar en un sobresalt.
TambÚ cal mencionar que, per a que els pares poguÚrem desfilar, als xiquets els pujÓvem dalt d'una carrossa; menut xafarranxo es formava, els calbots, galtades í espentes anaven per tot arreu.
Per˛ el fet mÚs notori, sense cap dubte, eren les batalletes al carrer contra els xiquets de la filÓ Calpins i Moriscos. Consistien en tirar-se ous, tomaques, fruites o lo que trobaven per la cuina. Era una manera de divertir-se, pr˛pia de l'edat. (Nosaltres quan Úrem xicons anÓvem a l'Ermita a tirar-nos pedres).
Ara bÚ, que quan arribava l'hora dels actes oficials i sobretot la desfilada sabien assumir la responsabilitat del moment, i eixien molt formals, com un clau que solem dir, tal com podem vore a la fotografia. l Ús que la majoria d'ells han nascut sent ja Berberiscos, Ús el cas de les meues filles que desde que tenien mesos que es vestixen de mores i participen de tots els actes de la Festa.
Per˛ els nostres xiquets i xiquetes van crÚixer i volgueren emancipar-se, comprensible des del punt de vista que la seua manera de divertir-se no quallava amb la dels seus pares. l en l'any 1995 van formar l'Esquadra Barbaresca, annexa a la FilÓ Berberiscos, demostrant la seua fidelitat amb la FilÓ que els ha fet festers. Poc a poc han anat incorporant-se els jovens quan arribaven a l'edat entre 14 i 17 anys. TambÚ s'han afiliat nous amics d'ells i en l'actualitat sˇn mÚs de 70 membres.
A conseqŘŔncia d'aš˛ resulta que hui en dia apenes si queden xiquets a la kÓbila (tots hem crescut i la producciˇ s'ha parat). Per˛ ens queda l'orgull i la satisfacciˇ de vore a l'Esquadra Barbaresca amb la llišˇ de festa ben apresa per tant el futur de la FilÓ Berberiscos estÓ assegurat i en bones mans.
JAIME ORTOL┴ CRESPO