Mig Any 1978
Arriba - Dalt ] Mig Any 2007 1 ] Mig Any 2007 2 ] Mig Any 2007 3 ] Mig Any 2007 4 ] Mig Any 2006 ] Mig Any 2005 ] Mig Any 2003 ] Mig Any 2002 ] Mig Any 2001 ] Mig Any 2000 ] Mig Any 1983 ] Mig Any 1980 ] Paellas 1979 ] [ Mig Any 1978 ]

 

Arriba - Dalt
Ali Ben Cofar
Torrelló
Banderins
Plaça Salamanca
Mascarats
Berberiscos
Saharauis
President
Almogávares 1
Almogávares 2
Moriscos
Paellas 1978

Fiestas y Eventos

Costa Blanca

Dinero y Seguros

Directorio de Empresas

Director Financiero

Consultas Abogados

Asesorías y Gestorías

Directorio ABC

 

Amb la vista col·locada en les nostres pròximes festes patronals de Octubre, en llaor del Santíssim Crist de la Suor, en les que tots que formem part dels Moros i Cristians, amb companyia dels veïns de Calp volem celebrar-les com un conjunt de actes que li donen el significat que cal, inicie aquestes breus línies.
Vull fer un petit resum dels succeïts a esta gran família, cada vegada mes nombrosa que formem els MOROS i CRISTIANS de Calp.
El llarg camí des del començament de les primeres filades, fins les hores presents hem anat recorrent·lo amb la il·lusió col·locada en fer unes festes populars, de participació de tots els veïns del nostre poble, sense cap de distinció. En esta directriu, hem format l'Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor de Calp, composta ja per vuit filades, de les que tres pertanyen al bàndol Cristià i cinc al bàndol Moro (¿Saharauis?), allotjant en conjunt a uns quatre-cents festers, qui son els veritables impulsors de esta jove Associació, per el seu esforç, dedicació i estima a la Associació.
Una vegada inicià la Associació, que ha servit per a unir-nos a tots en la tasca comú d'engrandir ¡es nostres festes patronals, ens varen fixar com una de les primeres metes la commemoració del Mig Any, en dos vessants; una la de fer-nos i fer al nostre poble memòria del sentir de estes festes, i l'altra molt important, el de unir a tot el nostre Calp amb ELS MOROS i CRISTIANS, fent partícips a tots aquells que encara no formaven part de la nostra Associació, per a expressar-los que esta ha de ser de tots i per a tots.
Començarem la setmana amb una tanda de activitats culturals, que finiren amb el diumenge, dia del MIG ANY, amb una desfilada commemorativa de les que mostrem un conjunt de fotografies que il·lustren este article. Al fer un balanç de lo esmentat en este Mig Any, no se si haurem aconseguit de ple el nostre objectiu, però si se que ha valgut la pena esforçar-nos per el fi proposat.
Ara ja a soles ens queda un petit tram a recórrer fins aplegar al mes de Octubre. Seguirem treballant i amb la major il·lusió, preparant eixos actes entre dianes, desembarc, batalla i entrades, encoratjats per les continues incorporacions de nous festers a la nostra Associació. Volem que estes festes, que amb orgull estan creixent, una vegada superada i consolidada la seua etapa de naixença, acomplisca els fins proposats any darrera any, encara que som sabedors de les dificultats, de vegades les incomprensions o diferents criteris que corn tota gran família podem tindre, però tot queda amb escreix compensat al aconseguir aplegar pas a pas i dia a dia a la fi del nostre objectiu.
Per tot això, nosaltres, la nostra Associació de Moros i Cristians, la Comissió de Festes i les nostres autoritats, deuen tindre el punt de mira ficat en oferir al nostre poble unes festes de participació i alegria, que ens facen sentir-nos agermanats en uns dies de veritable "FESTA".
XIMO SALA