Valencià
Arriba - Dalt ] El Parlamento ] Ofrenda 2007 ] El Desembarc ] La Desfilada ] Hissada ] Procesión ] Entraetes 2008 ] Mig Any 2007 ] Càrrecs Moros ] Càrrecs Cristians ] Cartels de Festes ] Associació ] U.N.D.E.F. ] Índex ] [ Valencià ]

 

Arriba - Dalt

Fiestas y Eventos

Costa Blanca

Dinero y Seguros

Directorio de Empresas

Director Financiero

Consultas Abogados

Asesorías y Gestorías

Directorio ABC

 

ASSOCIACIÓ DE MOROS I CRISTIANS SANTÍSSIM CRIST DE LA SUORCorreu

Santíssim Crist de la Suor

.
Castellano
Pel setembre de 1977, van començar els preparatius i es va crear la Junta de Festes. A l’octubre i per primera vegada, van participar en les Festes Patronals aquestes filades fundadores : Almogàvers i + Calpins en el bàndol cristià, Barbarescs i Califach del bàndol moro.
Alguns dels noms d’estes filades s’han pres dels que ja existien en altres poblacions (Almogàvers i Barbarescs). Uns altres són genuïns de la nostra vila, com ara Calpins i Califach.
La influència d’estes poblacions queda reflectida en les denominacions de les filades: cap de filà o president de filà i capità, com a màxima dignitat festera de cada bàndol. Esquadra o esquadres com a unitat de La Desfilada.
Pel novembre d’aquell any, té lloc la primera assemblea i es crea l’Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor.  Joaquim Sala Ortolà en serà el primer president.
Es va convocar un concurs per a escollir el Banderí de l' Associació, i va ser elegit el disseny d’Antònia Avargues Pastor, que va ser estrenat durant l’abril del 1978. Va començar també la redacció dels Estatuts, que van ser aprovat per l’Assemblea uns mesos més tard. Els Estatuts seguien les directrius dels de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi.
El primer local de l’Associació estava ubicat en el carrer José Antonio núm. 18, 1r, que l’Ajuntament tenia llogat. Posteriorment, i a partir d’octubre del 1978, la seu de l'Associació es va traslladar al local del carrer "Cervantes", darrere de l’estanc del carrer José Antonio, per a tornar de nou a ubicar-se en este carrer, en el núm. 11, concretament.
Per l’abril del 1979, es va fer el Reglament de Festes i es va iniciar la construcció del primer castell, que seria inaugurat a l’octubre d’aquell any. Igualment, els membre de la filà Califach començaren amb el primer teatre del Mig Any,
Per l’octubre del 1979, tinguérem el primer cartell de festes obra d’Antoni Ferrer i Such. Aquell any les nostres festes participaren en un programa de TVE.
Per l’abril del 1980, durant el Mig Any, van començar els primers actes culturals: teatre, diapositives, dominó, dia de la bicicleta, etc.
A l’octubre del 1981, tenim el primer llibre de festes.
L’Associació es va incorporar a la UNDEF(Associació Nacional d’Entitats Festeres) en el mes de febrer de 1982, en l’Assemblea de l’Olleria.
El 13 de març d’aquell any, l’Associació participa en el CXI Centenari del Santíssim Crist de la Suor, i en el mes d’octubre torna novament a un programa de TVE.
En el Mig Any del 1992, inaugurem el local actual de l’Associació en el carrer José Antonio, 11, baix. Pel desembre del 1993, vam aprovar els actuals Estatuts.
Traduït per Jordi Davó d'Alcoi